Home - Weetjes - Tot welke leeftijd kun je een hond verzekeren?

Tot welke leeftijd kun je een hond verzekeren?

Posted on december 6, 2016 in Weetjes

Als je jouw hond op latere leeftijd nog wilt verzekeren dan is dit geen probleem. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je rekening mee dient te houden. Allereerst heb je altijd een wachttermijn van 30 dagen. Dit is bij bijna alle verzekeraars een standaard regel. Tijdens deze wachttijd kan het zijn dat je hond al medische hulp behoeft. Deze kosten worden dan nog niet vergoed, tenzij er sprake is van een ongeval. Na het wachttermijn start de aanvang van de verzekering. Alle medische kosten uit het verleden kunnen niet worden gedeclareerd.

Hond verzekering vergelijken

Er zijn verschillende soorten ziektekostenverzekering voor honden. Je kunt ze vergelijken op Tinki.nl. Bij het verzekeren van een oudere hond kun je niet kiezen uit alle pakketten. Vaak wordt je verplicht om te kiezen voor een uitgebreidere dekking. Hoe ouder de hond, hoe groter de kans is op een dierenartsbehandeling. Als je een pup wilt verzekeren, heb je dus meer keuze uit verschillende verzekeringspakketten. Desalniettemin heb je nog genoeg keuze uit verschillende aanbieders voor een goedkope hondenverzekering. Let wel op de polisvoorwaarden, de goedkoopste hondenverzekering hoeft niet de beste te zijn.

Oudere hond verzekeren of niet?

Zoals bij elke verzekering worden niet alle kosten gedekt. Je dient er dus altijd rekening mee te houden dat, ondanks je een dierenverzekering hond hebt afgesloten, de kosten niet voor 100 procent vergoed worden. Vaak is er ook nog sprake van een eigen risico. Mocht je zelf in de tussen tijd geen spaarpotje hebben opgebouwd voor de hond, dan is een hond verzekering misschien wel een goed idee. Je voorkomt hiermee grotendeels de hoge dierenartskosten. Je wilt natuurlijk altijd hét beste voor je hond en je wilt nog lang genieten van je viervoeter. Op Tinki.nl vind je meer informatie over een hond verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke producten