Home - Weetjes - Hoe kan ik moedermelk bewaren?

Hoe kan ik moedermelk bewaren?

Posted on november 26, 2019 in Weetjes

Borstvoeding is een natuurlijke bron van voeding voor jouw baby. Borstvoeding biedt tegen over kunstvoeding verschillende voordelen voor jou en je baby Het beschermt de baby tegen ziekten en helpt jou weer om op gewicht te komen. Het geven van borstvoeding is niet altijd even eenvoudig. Borstvoeding is iets wat je samen met baby moet leren en waar je soms begeleiding bij nodig hebt. Wanneer je borstvoeding goed op gang is gekomen en je ook gaat beginnen met kolven krijg je allerlei vragen.

Hoelang kan je moeder melk bewaren?

Het is ten eerste belangrijk om hygi├źnisch te kolven. Was je handen met zeep vooraf. Hoe schoner je te werk gaat, hoe minder kans je heb op bacteriegroei. Wanneer je moedermelk bewaart en daarna gebruikt, is het verstandig om eerst de oude voorraad op te maken. Hierdoor voorkom je dat voedingsstoffen verloren gaan en/of over datum gaat. Moedermelk dat op kamertemperatuur wordt bewaard kan tot 6 uur goed blijven. In een ge├»soleerde koeltas is dat 24 uur. Moedermelk in de koelkast kan tot 5 dagen bewaard worden en ingevroren moedermelk kan tot wel 6 maanden gebruikt worden.

Hoe ontdooi ik moedermelk?

Moedermelk uit de vriezer kan je het beste in de koelkast ontdooien. Hiermee voorkom je dat belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Dit kan even duren en het is dus handig om de melk al een avond van tevoren in de koelkast te doen. Het is belangrijk dat je de ontdooide melk binnen 24 uur gebruikt.

Hoe warm ik moeder melk op?

De bevroren moedermelk kan je niet in de magnetron of in een pan met kokend water ontdooien. Er kunnen zogenoemde hotspots ontstaan waar je baby zich aan kan verbranden. Moedermelk kan je het beste opwarmen in een pan of bakje warm water met een temperatuur ban ca. 35 graden.

Leuke producten