Home - Uncategorized - Gezond zwanger zijn met deze tips

Gezond zwanger zijn met deze tips

Posted on mei 2, 2019 in Uncategorized

Als je zwanger bent is het belangrijk dat je goed kijkt naar onderstaande tips. Zwangerschap is enorm belangrijk en het is dus wel belangrijk dat je goed verdiept. Je wilt er natuurlijk alles aan doen om de gezondheid van jouw baby voorop te stellen. Na het lezen van dit artikel weet je meer over gezond zwanger zijn. Daarnaast is het ook te adviseren om deze tips in de praktijk door te voeren. Je kunt tenslotte ook nog kiezen voor een voedingsexpert. Hierbij weet je zeker dat je voeding aansluit bij alle wensen voor een optimale geboorte van jouw kind.

Gezonde voeding is erg belangrijk

Als je zwanger bent is het belangrijk dat je goede voeding benut. Je wilt jezelf natuurlijk goed voelen, maar daarnaast is het ook belangrijk dat jouw lichaam de juiste bouwstoffen maakt voor de voeding van jouw kind. Hierbij is het te adviseren om gevarieerd te eten. Als je namelijk besluit om gevarieerd te eten, dan weet je zeker dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt en dat is natuurlijk erg prettig. Mocht je echt een aangepast schema willen, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar een maaltijd waarbij veel eiwitten, koolhydraten, vitamine, vetten en mineralen aanwezig zijn. Hierbij weet je zeker dat de voeding zorgt voor goede groei van jouw kind.

Als je het bekijkt op calorieën dan heeft een normale vrouw gemiddeld 2.000 calorieën nodig op dag basis. Bij de laatste drie maanden van de zwangerschap is gebleken dat je zo’n 300 tot 400 calorieën extra moet innemen. Hierbij is het dus aan te raden om voor het slapen nog een extra schaaltje yoghurt te nemen.  Is jouw baby 14 weken oud? Let dan extra goed op je voeding.

Roken mag je absoluut niet doen

Het is zeker niet aan te raden om te roken tijdens je zwangerschap. Het is namelijk enorm slecht voor een ongeboren kind. Door de navelstreng en de placenta worden de slechte stoffen vervoerd naar het ongebroken kind. De gevolgen kunnen enorm zijn, zo kan door roken een miskraam ontstaan of kan een baby te vroeg geboren worden. Wat je ook vaak ziet is, dat baby’s wiegendood worden verklaard. Je wilt dit natuurlijk ten aller tijden voorkomen en het is daarom echt af te raden om hieraan mee te doen als je gezond zwanger wilt worden.

Drink absoluut geen alcohol

Het advies is om absoluut geen alcohol te drinken. Deskundige merken steeds vaker dat het gebruik van alcohol slechte invloed heeft op de geboorte van kinderen. Het drinken van alcohol kan namelijk leiden tot verminderde vruchtbaarheid en leidt meer kans op een miskraam. De alcohol komt wederom door het bloed en de placenta bij de baby terecht. Het is dus echt af te raden om alcohol te drinken gedurende zwangerschap. Natuurlijk verlang je wel naar een wijntje, maar hierbij is het aan te raden om er toch mee te wachten.

Voedingsadvies tijdens zwangerschap

Mocht je echt passend advies willen, dan is het aan te raden om voedingsadvies op maat aan te vragen. Hierbij kun je door een specialist een voedingsschema laten maken die goed aansluit op jouw behoefte en jouw lichaam. Hierbij weet je zeker dat je er alles aan doet om de gezondheid van jouw baby voorop te stellen. Dit is natuurlijk belangrijk! Daarnaast kan een specialist jou ook op de hoogte houden van de do’s en dont’s tijdens de zwangerschap.

Tags: , ,

Leuke producten