Home - Tips - Onbezorgd werken met je kind op een kinderdagverblijf

Onbezorgd werken met je kind op een kinderdagverblijf

Posted on oktober 14, 2016 in Tips

Het krijgen van een kind is een van de mooiste dingen die je kunt overkomen. Maar het roept ook meteen een heleboel vragen op. Want: waar blijft je kleintje als jij na de bevalling weer gaat werken? Een veelgehoord antwoord op deze vraag is ‘het kinderdagverblijf’. Waarom zou je hiervoor kiezen?

Dagopvang

Op een kinderdagverblijf worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Je kunt als ouder zelf kiezen hoe laat je je kind wil brengen en ’s avonds weer wilt ophalen. Elke dag is er een aantal leidinggevenden aanwezig. Om de veiligheid en aandacht te waarborgen is de hoeveelheid kinderen afhankelijk van het aantal leidsters op een groep. De groepen mogen niet te groot zijn. Sommige kinderdagverblijven delen de groepen op leeftijd in: zij zetten alle jonge kinderen bij elkaar, en alle oudere kinderen in een andere groep. Andere dagverblijven kiezen er juist voor om jonge kinderen bij oudere kinderen in de groep te hebben. Zo zien de kleintjes wat de grote kinderen al kunnen.

Spelen…

Op de groep kunnen de kinderen heerlijk spelen. Bij lekker weer wordt er veel buitengespeeld, maar ook binnen is voldoende ruimte en speelgoed om je heerlijk te kunnen vermaken. Voor de jonge kinderen (baby’s) is dit lekker zacht speelgoed, terwijl er voor de oudere kinderen uitdagend speelgoed is als puzzels, of leuke klim- en klauterspeelgoed.
Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd, die passen bij het thema dat op dat moment behandeld wordt.

…en leren

Naast spelen worden de kinderen ook goed in de gaten gehouden qua ontwikkeling. Altijd worden ze aangemoedigd om weer iets nieuws te leren. Als ze nog heel klein zijn gaat dit spelenderwijs, maar de wat oudere kinderen leren echt al een beetje hoe het er op school aan toe gaat. Dit is een goede voorbereiding op de basisschool die ze daarna doorlopen!

Het kinderdagverblijf is een mooie plek om je kind op te laten groeien op de dagen dat je er zelf niet voor kunt zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuke producten