Home - Tips - Kinderfeestje organiseren? 4 tips!

Kinderfeestje organiseren? 4 tips!

Posted on oktober 4, 2018 in Tips

De ene moeder vindt het een fantastische uitdaging om een kinderfeestje te organiseren en voor de andere moeder is het jaar alweer veel te snel voorbij. Wat moet je nu weer bedenken om een onvergetelijk feestje neer te zetten voor jouw jarige koter? Wij geven je in dit artikel tips!

1. Beweeg!
Om de kids te vermaken (en ze tegelijkertijd een beetje moe te maken) is het belangrijk om ze flink te laten bewegen. Zorg voor een grote trampoline in je tuin. Op deze manier kunnen kinderen heerlijk met elkaar spelen, kunstjes doen en hun energie kwijt. Sowieso is het een must om een trampoline in de tuin te installeren. Zo kunnen kinderen op een plezierige manier lekker buiten spelen! Veel gezonder dan binnen achter de computer gamen natuurlijk.

Houd wel rekening met veiligheid en laat niet te veel kinderen tegelijk op de trampoline springen. Op deze manier voorkom je vervelende spring-ongelukken. Je wilt natuurlijk niet een kind met blauw oog terugbrengen bij de moeder.

2. Creatief met eten
Lekker knutselen met elkaar is al een feestje op zich. Doe de kinderen een schort voor, wellicht eentje die ze helemaal zelf kunnen personaliseren en mee naar huis mogen nemen, en ga creatief aan de slag. Zorg bijvoorbeeld voor basis-cupcakes en laat de kinderen deze zelf versieren. Zo krijgen ze allemaal een lekkere cupcake die helemaal naar hun eigen smaak is. Met lekkere room, veel kleuren en snoepjes erop maak je er echt een feestje van! Ondertussen kun je leuke muziek of een filmpje opzetten.

3. Speurtocht
De spanning die een speurtocht geeft, is meestal ook een goed ingrediënt voor een kinderfeestje. Je kunt naar verschillende plekken gaan waar een georganiseerde speurtocht gevolgd kan worden, maar je kunt ook de avond ervoor zelf een speurtocht uitzetten. Dit ligt net aan je eigen creativiteit en mogelijkheden. Plastificeer A4-tjes met opdrachten door de buurt en hang deze op aan bomen of palen. Verdeel de club in twee groepen en laat minimaal één volwassene meegaan. Na de speurtocht kun je zorgen dat er een tafel vol lekkers staat, zoals pannenkoeken of patat. Klinkt als een geslaagd kinderfeestje toch?

4. Oud-Hollandse spellen
Wat voor ons klinkt als ouderwetse, bekende spellen zijn voor de kinderen van nu wellicht helemaal niet zo bekend. Denk aan spijkerpoepen, ezeltjeprik, zakdoekje leggen, enzovoorts. Zet de spellen in de woonkamer of de tuin klaar, afhankelijk van het weer, en laat de kinderen om de beurt de spelletjes doen. Zorg voor een leuke beloning per spel en voor snoepjes tussendoor. Grote kans dat de kinderen zich vermaken.

Hopelijk kun je inspiratie opdoen uit bovenstaande ideeën. Heb jij hét kinderfeestje uit duizenden georganiseerd? Laat ons weten wat je hebt gedaan!

Leuke producten