Home - Tips - De leukste weekbladen voor kinderen

De leukste weekbladen voor kinderen

Posted on december 27, 2018 in Tips Weetjes

Voor volwassenenen is het aanbod weekbladen, glossy’s en alle andere vormen van magazines en traditionele media gigantisch groot. Om het nog maar niet te hebben over de online media en magazines die er zijn.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat voor elk onderwerp wel een magazine in een of andere vorm. Ook voor kinderen is er voldoende keuze om op een weekblad of magazine te abonneren. Laten we daarom gaan kijken naar de twee leukste en populairste weekbladen voor kinderen.

Donald Duck

De bekendste eend van de wereld, Donald Duck.

Laten we beginnen met een weekblad dat al sinds 1952 bestaat en sindsdien een van de meest verkochte weekbladen voor kinderen is geworden. We hebben het natuurlijk over het weekblad van de allerleukste een van de wereld, Donald Duck.

Voor jong en oud.

Hoewel dit als een weekblad voor kinderen wordt gezien is de Donald Duck voor jong en oud. Zo zijn er nog steeds veel volwassenen die een abonnement hierop hebben. En moet ik zelf ook eerlijk bekennen dat ik de Donalds van mijn kinderen ook graag lees, wanneer hun hem uit hebben.

Vol met avonturen van alle figuren.

Een weekblad voor jong en oud, wie is er niet mee opgegroeid? Elke week staat het Donald Duck weekblad weer vol met nieuwe avonturen van Donald en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak. Ook Goofy, Dagobert, Gijs Gans, Guus Geluk, en natuurlijk niet te vergeten de oh zo charmante Katrien Duck. Al deze andere stripfiguren komen regelmatig voorbij in de leuke verhalen van de Donald Duck.

Raadsels, puzzels en kleurplaten.

Naast de strips, vind je er ook moppen, raadsels, puzzels, leuke kleurplaten en ingezonden brieven van lezers in. Kortom de Donald Duck is elke week een waar festijn om thuis bezorgd te krijgen of in de winkel te kopen.

Donald Duck abonnement of losse editie?

Dat brengt me bij het volgende, want waar kun je de Donald Duck het beste kopen? Dat ligt helemaal aan hoe vaak je hem wilt lezen. In feite wordt er elke week een nieuwe Donald Duck gemaakt en gedrukt. Je kunt dus elke week naar de winkel om deze te kopen.

Echter wanneer je hem elke week wilt lezen, kun je beter een jaarabonnement op de Donald Duck nemen, omdat dit dan veel voordeliger is. Per losse editie betaal je namelijk meer in de winkel dan bij een jaarabonnement.

Wordt een mazzel meid met elke week de Tina op je deurmat.

Hoewel het weekblad van Donald voor jong en oud en jongens en meisjes is. Is de Tina een weekblad voor meisjes. Dit weekblad is een echt feest en staat elke week weer vol met leuke verhalen, strips, interviews, knutsel ideeën, tips en trucs over van alles en nog wat. Mode, muziek en Social Media zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen in de Tina.

Voordeliger met jaarabonnement.

Ook bij de Tina geld dat je voordeliger uit bent met een jaarabonnement. Tenzij je hem niet elke week wilt ontvangen en lezen natuurlijk, maar dan mis je wel alle leuke extra’s die je krijgt als abonnee.

Tina Specials en Tina Dag voor abonnees.

Zo zijn er de Tina specials waarin een bekend persoon centraal staat, en is er natuurlijk de jaarlijkse Tina dag waar veel activiteiten voor meiden worden georganiseerd. Deze extra’s heb je alleen recht op bij een jaarabonnement.

Jaarabonnement met korting of proefabonnement als cadeau.

Mocht je een jaarabonnement toch nog een te grote uitgave vinden. Dan zou je kunnen kijken voor een leuke aanbieding of bijvoorbeeld een proefabonnement om het eerst even te proberen.

Zo kun je bij proefabonnementkrant zowel 30% korting op een jaarabonnement op de Tina krijgen. Of een kortere proefabonnement afsluiten en cadeau doen.

Dit is een ideale manier om kennis te maken met een van de leukste weekbladen in Nederland. Zonder dat je meteen vast zit een een langlopend abonnement of teveel betaald voor een jaarabonnement op de Tina.

Kinderboek lezen

Kinderen die lezen zijn gezonder en leren beter.

We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat er veel voordelen zitten aan het lezen voor zowel kinderen als volwassenen. Echter vinden wij het wel belangrijk dat we onze kinderen op jonge leeftijd al het plezier van lezen leren, omdat ze hier in hun verdere leven veel plezier van zullen ondervinden.

Zowel persoonlijk, sociaal maatschappelijk en op werkniveau zullen kinderen die veel lezen veel meer profijt hebben dan kinderen die minder of nauwelijks lezen.

Meer algemene kennis door lezen.

Enkele voorbeelden van de voordelen van lezen zijn dat je ontzettend veel leert over bepaalde onderwerpen. Je algemene kennis schiet door het regelmatig lezen van boeken en of kinder weekbladen gigantisch omhoog.

Zeker in deze moderne tijd, waarin we veel met beeldschermen doen, zoals op apparaten als tablets, telefoons, computers en spelcomputers. ZIjn we snel geneigd om teveel op deze apparaten te zitten. Wanneer dit goed wordt begeleid en in balans wordt gehouden met educatieve apps en activiteiten voor bijvoorbeeld school en het huiswerk is het minder erg.

Scroll niet weg in oneindigheid.

Maar de verleiding om verslaafd te raken aan uren zinloos kijken en scrollen in de oneindigheid die Social Media heet, is erg groot. Het zal het creatieve gedeelte van je hersenen afstompen en negatief beïnvloeden.

Het is daarom van groot belang dat we onze kinderen leren lezen en het vooral leren leuk vinden. Een abonnement op de Donald Duck of de Tina om en maar twee te noemen zijn een goed begin hierin.

Leuke producten