Home - Knutselen - Tips bij het plannen van een creatieve middag met kinderen

Tips bij het plannen van een creatieve middag met kinderen

Posted on februari 8, 2019 in Knutselen

Er is niets leuker, dan samen een middagje knutselen met je kinderen! Download een leuke kleurplaat en kleur deze samen met je zoon of dochter in. Wie maakt de mooiste kleurplaat? Het leuke aan kleurplaten is dat deze in verschillende soorten worden aangeboden. Denk aan kleurplaten met dieren, kleurplaten met stripfiguren, enzovoorts. Zo vind je altijd een kleurplaat, die aansluit op de interesses van je kinderen. Niet alleen een kleurplaat kleuren kan een leuke invulling van een middagje knutselen zijn! In dit artikel geven we verschillende tips, om zo’n gezellige middag met je kinderen in te vullen. Kijk hier om alvast wat inspiratie op te doen.

Stempelen met herfstbladeren uit het bos

Maak van een middagje knutselen een complete dag met je kinderen. In de ochtend kun je samen met je kinderen naar het bos gaan, om hier leuke bladeren te zoeken. De bladeren moeten stevig zijn, zodat je deze goed te gebruiken zijn bij het knutselen. Neem vervolgens verschillende kleuren verf, wat je op de bladeren smeert. Vervolgens kun je de bladeren op een stevig vel papier drukken, om op die manier te stempelen! Het leuke aan deze knutsel, is het feit dat de nerven van de verschillende bladeren goed zichtbaar zullen zijn. Heb je een zoon, die bladeren minder leuk vindt? In dat geval kun je er ook voor kiezen om munten te gebruiken. Door munten eerst met verf in te smeren en deze vervolgens al stempel te gebruiken, wordt de opdruk van een munt goed zichtbaar.

Leuke figuren maken met kastanjes en satéprikkers

Niet alleen vind je prachtige bladeren in het bos. Ook kun je hier terecht voor kastanjes en eikeltjes! Het leuke aan kastanjes, is het feit dat je hier vrij eenvoudig satéprikkers in kunt steken. Op deze manier kun je de leukste figuurtjes maken! Voor welke figuren ga jij? Kies je bijvoorbeeld voor een giraffe, of ga je voor een olifant? Op internet vind je voorbeelden van de verschillende dieren, die je met kastanjes en satéprikkers kunt maken. Zet de verschillende figuurtjes op een tafel, die bekleed met wat bladeren. Het geeft een heel leuk effect! Door een voorraadje kastanjes bij elkaar te zoeken, kun je hier ook in het voorjaar of de winter mee knutselen. Laat je wel wat kastanjes en eikels achter voor de eekhoorntjes in het bos?

Aan de slag om je eigen waxinelichtjeshouder te maken

Wanneer je kinderen wat ouder zijn, kan het leuk zijn om aan de slag te gaan met je eigen waxinelichtjeshouders. Neem bijvoorbeeld een oude, lege jampot. Haal eerst het etiket van het jampotje, door deze enige tijd in lauw water te laten weken. Het etiket is vervolgens eenvoudig te verwijderen. Neem vervolgens vliegerpapier om de jampot opnieuw te bekleden. Vaak is behanglijm zeer geschikt, om het vliegerpapier op de jampot te plakken. Door vervolgens een waxinelichtje in het potje aan te zetten, krijg je een heel sfeervol effect! Een leuke accessoire voor op een bijzettafel of voor in de vensterbank.

Tip: je kunt de jampotjes ook bekleden met draad! Gebruik de jampotjes nu niet als een waxinelichtjeshouder, maar bijvoorbeeld als een bloempotje. Je kunt verschillende kleuren draad gebruiken en dit met lijm op het potje plakken. Zorg er wel voor, dat het draad dik genoeg is! Onder meer wol is zeer geschikt om een jampotje op te vrolijken.

Tags: ,

Leuke producten